Politika privatnosti

O ovoj politici kolačića


Ova Politika kolačića objašnjava šta su kolačići i kako ih koristimo. Trebalo bi da pročitate ovu politiku da biste razumeli šta su kolačići, kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. informacije koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste i kako da kontrolišemo podešavanja kolačića. Za više informacija o tome kako koristimo, čuvamo i čuvamo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti.

U bilo kom trenutku možete da promenite ili povučete svoju saglasnost iz Deklaracije o kolačićima na našoj veb stranici.

Saznajte više o tome ko smo mi, kako možete da nas kontaktirate i kako obrađujemo lične podatke u našoj Politici privatnosti.

Vaša saglasnost se odnosi na sledeće domene: https://alustone.co.rs/

Šta su kolačići?


Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za čuvanje malih delova informacija. Kolačići se čuvaju na vašem uređaju kada se veb lokacija učita u vaš pretraživač. Ovi kolačići nam pomažu da učinimo da veb lokacija pravilno funkcioniše, učinimo veb lokaciju bezbednijom, pružimo bolje korisničko iskustvo i razumemo kako veb lokacija radi i da analiziramo šta funkcioniše i gde je potrebno poboljšanje.

Kako koristimo kolačiće?


Kao i većina onlajn usluga, naša veb lokacija koristi kolačiće prve i treće strane u različite svrhe. Kolačići prve strane su uglavnom neophodni da bi veb lokacija funkcionisala na pravi način i ne prikupljaju vaše lične podatke.

Kolačići trećih strana koji se koriste na našim veb-stranicama se uglavnom koriste za razumevanje kako veb-sajt funkcioniše, kako ostvarujete interakciju sa našom veb-stranicom, da naše usluge budu bezbedne, da vam obezbede reklame koje su relevantne za vas i sve u svemu da vam obezbede bolji i bolji korisničko iskustvo i pomoći da ubrzate svoju buduću interakciju sa našom veb lokacijom.

Koje vrste kolačića koristimo?


Osnovno: Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite punu funkcionalnost našeg sajta. Oni nam omogućavaju da održavamo korisničke sesije i sprečimo bilo kakve bezbednosne pretnje. Oni ne prikupljaju i ne čuvaju nikakve lične podatke. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da se prijavite na svoj nalog i dodate proizvode u korpu i bezbedno izvršite naplatu.

Statistika: Ovi kolačići čuvaju informacije kao što su broj posetilaca veb-sajta, broj jedinstvenih posetilaca, koje stranice veb-sajta su posećene, izvor posete itd. Ovi podaci nam pomažu da razumemo i analiziramo koliko dobro veb-sajt funkcioniše i gde je potrebno poboljšanje.

Marketing: Naša veb stranica prikazuje reklame. Ovi kolačići se koriste za personalizaciju reklama koje vam prikazujemo kako bi vam bile značajne. Ovi kolačići nam takođe pomažu da pratimo efikasnost ovih oglasnih kampanja.

Informacije sačuvane u ovim kolačićima takođe mogu da koriste nezavisni dobavljači oglasa da bi vam prikazali oglase i na drugim veb lokacijama u pregledaču.

Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu određenim nebitnim funkcijama na našoj veb stranici. Ove funkcije uključuju ugrađivanje sadržaja poput video zapisa ili deljenje sadržaja na veb lokaciji na platformama društvenih medija.

Preference: Ovi kolačići nam pomažu da sačuvamo vaša podešavanja i postavke pregledanja, kao što su jezičke postavke, tako da imate bolje i efikasnije iskustvo pri budućim posetama veb lokaciji.

Kako mogu da kontrolišem podešavanja kolačića?


Ako odlučite da promenite svoje postavke kasnije tokom sesije pregledanja, možete da kliknete na karticu „Politika privatnosti i kolačića“ na ekranu. Ovo će ponovo prikazati obaveštenje o saglasnosti koje će vam omogućiti da promenite svoja podešavanja ili da u potpunosti povučete saglasnost.

Pored toga, različiti pretraživači pružaju različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste veb-sajtovi. Možete da promenite podešavanja vašeg pretraživača da blokirate/izbrišete kolačiće. Da biste saznali više o tome kako da upravljate i brišete kolačiće, posetite wikipedia.orgwww.allaboutcookies.org.