Lapitek

Lapitec, jedinstveni materijal za dizajn i arhitekturu

Lapitec je materijal budućnosti: 100% proizveden u Italiji, elegantan, održiv i veoma efikasan.

Sa rastućim tržištem koje se može pohvaliti više od 70 zemalja i dugom listom međunarodnih nagrada za svoje ime, Lapitec je jedna od najzanimljivijih studija slučaja u svetu dizajna poslednjih godina, posebno imajući u vidu da je prva ploča materijala izašla na tržište 2012, pre samo osam godina. Lapitec je nastao u Venetu 1989. godine na osnovu preduzetničke ideje Marčela Tončelija, a nakon više od 20 godina naučnog istraživanja, testiranja i sertifikacije, rođen je revolucionarni proizvod koji je 100% proizveden u Italiji i nudi jedinstvene performanse.

Priroda proizvoda

Uspeh proizvoda zasnovan je na kombinaciji karakteristika koje savršeno odgovaraju tržišnim trendovima i očiglednom fokusu na održivost, kako u sirovinama koje se koriste, tako iu fazama proizvodnog procesa.

Lapitec je mešavina 100% prirodnih minerala, koji kada se peku na visokim temperaturama daju „puno telo“ ploča: spoljašnjost i unutrašnjost su identične, bez emajla ili digitalne štampe na površini. Ova karakteristika omogućava da se Lapitec obrađuje po celoj debljini, istovremeno osiguravajući konzistentan izgled i performanse, kao i izbegavanje upotrebe smola, mastila i drugih derivata nafte.

Svestranost Lapitec-a

Sa inovativnom tehnologijom podržanom sa 25 patenata, Lapitec nudi raznovrsnost dizajna i garanciju odličnog estetskog rezultata u kombinaciji sa optimalnim tehničkim performansama.

Lapitec ploče, dužine 3365 mm, dostupne su u 3 kolekcije, 17 boja i 7 različitih površinskih tekstura, a mogu se i prilagoditi. Koriste se ne samo kao obloge za unutrašnje i spoljašnje površine, već i za krovove, jahte, bazene i dizajn proizvoda, od stolova do konzola i od kupatila do kuhinja, gde potpuno odsustvo poroznosti površine čini Lapitec idealnim u smislu higijene i lakoće održavanja.

Lapitec je vredan materijal koji je pogodan za brojne namene, idealna podrška za međunarodne arhitekte i dizajnere.

Poslednjih godina Lapitec ploče su korišćene za javne zgrade, stambene komplekse, infrastrukturu, bogomolje i pomorske aplikacije, ali i za kreiranje – u saradnji sa drugim dizajnerskim brendovima – kuhinja, nameštaja za spoljašnju upotrebu, stolova i sledeće generacije tehnologije.

Trideset godina od pronalaska Lapitec-a, kompanija – koju sada vodi treća generacija pod vođstvom istoimenog unuka Marčela Tončelija – proširuje svoj asortiman proizvoda sa još inovativnijim rešenjima u oblasti kuhinja i životnih prostora. To je i kroz tehnološko partnerstvo sa matičnom kompanijom Breton, svetskim liderom u proizvodnji postrojenja za mašinsku obradu kamenih materijala i prirodnih aglomerata, što garantuje pouzdanost proizvodnog lanca.