Kvarcit je metamorfna stena koja potiče od peščara i podleže intenzivnoj toploti i pritisku, rezultirajući čvrstim i lepim materijalom. Jedna od njegovih značajnih karakteristika je tvrdoća, što ga čini otpornim na habanje i trošenje. Njegova prirodna snaga i izdržljivost čine kvartcet odličnim izborom za različite namene, uključujući radne površine, podove i obloge zidova.


  • Upotreba: pogodan za kuhinjske ploče,  za sve elemente  u enterijeru jer je otpran  na habanje. Ima izgled mermera a trajnost granita.
  • Dimenzije: 300 cm x 190 cm .
  • Debljina: 2 cm i 3 cm.
  • Vrsta završne obrade: polirano, mat, četkano.


Ova stena obično ima atraktivan spoj boja, uzoraka i venacija, dodajući estetski dojam svakom prostoru. Za razliku od mermera, kvartcet je manje podložan nagrizanju i mrljama, pružajući praktičniju opciju za područja visokog prometa. U poređenju s granitom, kvartcit pokazuje sličan nivo tvrdoće, ali često ima različit izgled sa staklastom ili kristalnom površinskom teksturom. Proces proizvodnje uključuje sečenje velikih blokova kamenoloma kvartcita u ploče, koje se zatim poliraju kako bi se poboljšala njihova prirodna lepota. Zahvaljujući svojoj svestranosti i izdržljivosti, kvartcit je postao popularan izbor za vlasnike kuća i dizajnere koji traže sofisticiran i trajan materijal za svoje unutrašnje i spoljašnje projekte.